هـــــفتُمـــــــین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی

با افتخار پژوهش دخترانمان با عنوان :
بررسی رقت های مختلف عسل به عنوان نگهدارنده آب پرتقال ، به عنوان آثار برگزیده جشنواره انتخاب شد.
عزیزان این گروه :
هلنا اسدی ، آیلین جوان ، دلسا طالبی

با افتخار پژوهش دخترانمان با عنوان :
بررسی رقت های مختلف عسل به عنوان نگهدارنده آب پرتقال ، به عنوان آثار برگزیده جشنواره انتخاب شد.
عزیزان این گروه :
هلنا اسدی ، آیلین جوان ، دلسا طالبی

در این رویداد، انتظار دارید که شرکت‌کنندگان چه دانشی کسب کنند؟

جشنواره جای آموزش مستقیم دانش نیست. اما دانش‌آموز پیش از جشنواره با دانش‌آموز پس از جشنواره متفاوت است. روش یادگیری در این بستر فرق دارد. در این زمینه، شعار باشگاه پژوهشگران جوان، مشق پژوهش است. اصلی‌ترین شیوه تعلیم و تربیت در این جشنواره، یادگیری خودآموز و دانش‌آموزمحور و یادگیری براساس انجام پروژه یا PBL است. یادگیری براساس PBL، بسیار عمیق‌تر و ماندگارتر از آموزش مستقیم است. فضای جشنواره، مهارت‌های نرم دیگر را نظیر تفکر طراحی، روش‌های حل مساله، شیوه‌های ارائه و جلوه‌گری در حوزه‌های تخصصی و فعالیت گروهی، هم‌افزایی و مشارکت پژوهشی نیز به‌صورت ضمنی و عملی به دانش‌آموزان می‌آموزد. همچنین از دیدگاه شخصیت فردی، دانش‌آموزان مدیریت هیجان و مدیریت تعامل اجتماعی را تجربه می‌کنند.

آیا این رویداد به موضوعات فرهنگی نیز می‌پردازد؟

ببینید برای کودک، نوجوان و حتی جوان تفکیک موضوعات فرهنگی از موضوعات علمی و فناوری درست نیست. فرهنگ‌سازی از مسیر فعالیت در ذهن این قشر نهادینه می‌شود. لذا نیازی نیست که برنامه‌های فرهنگی در این جشنواره‌ها بخشی جداگانه و موازی این فعالیت‌ها باشد. جشنواره فرهیختگان، به‌خودی‌خود آثار فرهنگی عمیقی دارد که از آنها می‌توان به هنجارسازی اجتماعی در حوزه علمی اشاره کرد. این رویداد مشاهده‌گری علمی، پژوهشگری و جست‌وجوگری را در ذهن مخاطب به‌عنوان یک ارزش نهادینه می‌کند. جشنواره تفکر عمیق و همه‌جانبه و اجتناب از برخورد سطحی و هیجانی با پدیده‌ها را به هنجار تبدیل می‌کند و همچنین به او مشارکت، همکاری، هم‌افزایی و مدارا در تعاملات را می‌آموزد. یکی دیگر از ثمرات فرهنگی این جشنواره تزریق شور و نشاط علمی و جسارت حل مساله است. قطعا این ارزش‌ها برای همه عمر برای مخاطبان یک دارایی بزرگ فرهنگی خواهد بود. از دیدگاه اجتماعی نیز ایجاد فضای عرضه دستاوردهای پژوهشی دانش‌آموزان به گسترش فعالیت پژوهشی نسل آینده منجر می‌شود و عملا جشنواره را به محیطی برای الگوسازی و الگوگیری بدل می‌کند. همچنین جشنواره را ابزار عدالت اجتماعی هم بدانید. علاوه‌بر آنکه شرکت‌کنندگان معرفی‌شده از پژوهش‌سراهای آموزش‌وپرورش هزینه ثبت‌نام ندارند، بازدید از جشنواره برای همه مخاطبان، بسیار‌انگیزه‌ساز است.

وجه مشخصه این جشنواره را نسبت به مسابقات دیگر دانش‌آموزی چه می‌دانید؟

می‌توانم مشخصه این رویداد را جریان‌سازی و شبکه‌سازی پژوهشی نامگذاری کنم. باشگاه به دنبال اجرای یک رویداد چندروزه نیست. کار ما با شرکت کنندگان، با اختتامیه جشنواره پایان نمی‌یابد و تیم‌ها رها نمی‌شوند. باشگاه در ادامه، فضای زندگی پژوهشی این دانش‌آموزان را در بستر مجازی یا ترکیبی مهیا می‌کند. در این بستر، منتورینگ و هدایت تیم‌های شرکت‌کننده، اطلاع دائمی از فعالیت‌های همدیگر، جلسات توان‌افزایی و آشنایی با موضوعات روز، بازدیدها و ارتباط با محیط دانشگاهی برنامه‌ریزی‌شده است. به این صورت امیدواریم دانش‌آموزان از پژوهش فردی و تیمی به سمت پژوهش شبکه‌ای و فعالیت در یک جریان پژوهشی حرکت کنند. اگر چنین تمرینی در سنین نوجوانی و جوانی حاصل شود، می‌توان به آینده علمی جامعه امیدوار بود. جامعه‌ای که سخت نیازمند پژوهش شبکه‌ای برای رفع نیازهای پژوهشی و دانشی خود است.

ارائه پژوهش دو گروه منتخب نیمرخ برای جشنواره فرهیختگان در این قسمت دانش آموزان مقدمه ای درباره پروژه خود و مراحلی که برای جلو بردن این پژوهش گذراندن بیان کرده اند.

اسامی گروه های برتر

زمان اختتامیه و اهدا جوایز : روز جمعه مورخ ۱۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ الی ۱۹

مکان: آمفی تئاتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات 

اسامی رتبه های شایسته تقدیر هفتمین جشنواره پروژه های دانش آموزی فرهیختگان جوان به شرح ذیل اعلام می گردد:

اسامی گروه های برتر

زمان اختتامیه و اهدا جوایز : روز جمعه مورخ ۱۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ الی ۱۹

مکان: آمفی تئاتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *