فواید یادگیری کامپیوتر

• ارتباط راحت و جا به جایی سریع فایل ها

در صورت فراگیری کامپیوتر ما میتوانیم به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنیم. برای مثال ایمیل بزنیم و یا فایل های خود را سریع تر جا به حا کنیم هرچند برخی از این کار ها را میتوان با تلفن همراه هم انجام داد اما با کامپیوتر قطعا راحت تر و سریعتر خواهد بود.

کامپیوترها، ابزارهای پرفایده و پرکاربردی که در تار‌ و‌ پود زندگی امروز انسان رخنه کرده‌اند و به بخش جدایی‌ناپذیر آن بدل شده‌اند، شاید به‌ظاهر سرد و بی‌روح باشند، اما قلب تپنده جوامع بشری هستند. شاید حتی تصور جهان بدون کامپیوتر دیگر چندان کار ساده‌ای نباشد. و همچنین دیگر در کامپیوترها محدودیتی در حجم فایل ها برای ذخیره و انتقال ندارید

• ارزش سواد کامپیوتری در محل کار

مشاغل به سرعت در حال تغییر هستند و شرکت‌ها امیدوارند که بتوانند با این تغییرات همگام شوند. بنابراین سعی می‌کنند محل کار خود را همواره به روز نگه دارند تا مطمئن شوند همه چیز برای اعمال این تغییرات آماده است.

با ارتقا سطح تکنولوژی در جهان، کسب و کارها و مشاغل به سمت کار با کامپیوتر سوق پیدا کردند. بنابراین یادگیری کامپیوتر و تاثیر آن در پیدا کردن شغل مناسب غیر قابل انکار است. داشتن این مهارت‌ها جز ارزش‌های یک کارمند نیز محسوب شده است. طوری که هرچه افراد با مهارت‌های بیشتری در این خصوص آشنا باشند جایگاه شغلی بهتری را دریافت خواهند داشت.

هدف اصلی اختراع کامپیوتر، بهبود و تسهیل فرآیند محاسباتی و پردازش داده‌ها بوده است.

تسلط بر کامپیوتر موضوعی حیاتی در محل کار می باشد، کسانی که از سواد کامپیوتری برخودار هستند افراد کارآمدتر و مفیدتری برای محل کار محسوب می‌شوند.

• تدوین فیلم و ادیت عکس

با استفاده از دانش کامپیوتر میتوانیم فیلم های مختلف را ببینیم و حتی خودمان سازنده و تدوین کننده ی یک فیلم ساده و کوتاه باشیم. همچنین میتوانیم عکس های خود را با فراگیری نرم افزار های ادیت ویرایش کرده و به جذابیت آن ها اضافه کنیم.

تمامی کارهای حرفه ای نیازمند کامپیوتر می باشد چون از نرم افزارهای قدرتمند استفاده می کنند که تنها در کامپیوتر قابلیت اجرا دارند. تدوین فیلم و عکس بخش کوچکی از دنیای بزرگ کاربردهای کامپیوتر است.

• فردی کار آمد و مفید خواهیم بود

افراد با سواد حوزه کامپیوتر، زمان انجام کارها را کاهش می‌دهند و با علمی که دارند گاهی بسیار مفید و کار آمد عمل میکنند و با توجه به پیشرفت هر روز تکنولوژی در زندگی و جامعه قطعا فردی که دارای دانش کامپیوتر باشد بسیار مفید خواهد بود.

همچنین برخورداری از سواد کامپیوتری تاثیر عمیقی بر روی امور عملیاتی کارکنان داشته و آن‌ها را به سطح بالایی ببرد‌. در واقع این موضوع به این معنا است که کارفرمایان هزینه کمتری را برای اموری چون تعدیل نیرو یا تعویض آن متقبل خواهند شد.

اینکه یک شرکت بتواند از کارمندان خود مدیر یا سرگروه بسازد نشانه موفقیت یک شرکت خواهد بود و کارمندانی که سواد کامپیوتری و تحصیلات بالاتری را داشته باشند؛ شانس بیشتری را برای ارتقا شغلی نیز خواهند داشت.

Scratch

ICDL

Scratch Jr

یادگیری ICDL و فواید آن

مهارت کامپیوتر و یادگیری برنامه‌های کامپیوتر از قبیل آفیس دارای سطوح متفاوتی بوده که افراد برای ورود به بازار کار باید سطوح مورد نیاز خود را آموزش ببینند. این موضوع به سطح انتظارات مدیران نیز بستگی داشته و هرچه سطح انتظارات مدیران بالاتر باشد افراد باید سطح مهارت‌های خود را نیز بالاتر ببرند.

سطح پیشرفته کامپیوتر و مهارت های آفیس برای استخدام

در سطح پیشرفته لازم است افراد سواد کامپیوتری و مهارت‌های آفیس خود را به بالاترین سطح خود برسانند که این موضوع تاثیر مستقیم و مثبتی بر روی دکمه کاری آنها خواهد داشت. آموزش icdl میتواند به افراد در این زمینه کمک نماید.

ICDL مخفف International Computer Driving License به معنای گواهینامه بین‌المللی کار با کامپیوتر است. با توجه به گسترش استفاده از کامپیوتر و کاربرد وسیع آن در حوزه های مختلف، داشتن مهارت های استفاده از آن اهمیت دارد.

مدرک ICDL از طرف سازمان ها و ارگان های دولتی، انجمن های انفورماتیکی، شرکت های تجاری و کسب و کارهای بزرگ و کوچک مختلف به عنوان مدرکی بر اثبات مهارت های کار با کامپیوتر شناخته می شود.
معمولا آموزش های ICDL را به ۷ دسته کلی تقسیم بندی می کنند:

• (IT) آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات

• (Windows) آشنایی با سیستم عامل ویندوز و نحوه کار با آن

• (Word) آموزش استفاده از نرم افزار واژه پرداز

• (Excel) آموزش استفاده از صفحه گسترده

• (Access) آموزش استفاده از نرم افزار پایگاه داده‌ها

• (PowerPoint) آموزش استفاده از نرم افزار ارائه مطلب

• (Internet) آموزش مفاهیم اولیه اینترنت و ارتباطات

Scratch & Scratch JR

Scratch JR ( اسکرچ جونیور ) یک زبان برنامه نویسی مقدماتی است که کودکان ۵ تا ۸ ساله به وسیله‌ی آن می‌توانند داستان ها و بازی های تعاملی خودشان را بسازند.

اسکرچ جی آر Scratch JR یا اسکرچ جونیور با الهام از زبان برنامه نویسی اسکرچ Scratch ایجاد شده است، زبان برنامه نویسی اسکرچ در سراسر جهان توسط میلیون‌ها کودک و نوجوان ( ۸ سال به بالا ) استفاده می‌شود.

در واقع Scratch برای بچه های ۹ تا ۱۶ سال میباشد و نمونه ی پیشرفته تر Scratch JR است.

با استفاده از این برنامه کودکان میتوانند استعداد خود را در برنامه نویسی کشف کرده و حتی آن را دنبال کنند.

سرکار خانم نفیسه حاج محمد

معاونت آموزشی دپارتمان کامپیوتر